Negen elektrische testvoertuigen van MAN binnenkort op Oostenrijkse wegen

MAN Truck & Bus heeft de eerste negen elektrische vrachtwagens overgedragen aan ondernemingen die lid zijn van de Oostenrijkse Raad voor Duurzame Logistiek (CNL). De negen leden zullen de MAN TGM-modellen van 26 ton gedurende enkele maanden inzetten voor hun logistieke activiteiten. Deze tests zullen de basis vormen voor toekomstige projecten met elektrische vrachtwagens en de daaruit volgende ontwikkeling van een seriemodel.

Elektrisch aangedreven vrachtwagens kunnen vooral op korte routes in stadsverkeer een oplossing bieden om de CO2- en NOx-uitstoot tot het minimum te beperken. Deze vrachtwagens zijn ook stil, waardoor ze zich perfect lenen voor leveringen gedurende de nacht en in de vroege ochtend.

De elektrische vrachtwagens werden gebouwd in de MAN-fabriek in Steyr waar ook de conventioneel aangedreven vrachtwagens van het type MAN TGM en MAN TGL van de band lopen. De fabriek in Steyr speelt een cruciale rol in de ontwikkeling van de elektrische vrachtwagens. Zo kregen de werknemers een specifieke opleiding over hoogspanningssystemen, werd er geïnvesteerd in de nodige werktuigen en werden er veiligheidszones ingesteld.

Meer info: 02/453.01.04 of http://www.man.be.

Meer sectornieuws

Agenda