Renault stelt grootste stationaire energie-opslagsysteem van Europa voor

De Renault-groep heeft de lancering aangekondigd van het project "Advanced Battery Storage", een stationaire energie-opslagoplossing die enkel steunt op batterijen uit elektrische wagens. Op termijn zal het netwerk minimaal 60 MWh kunnen opslaan, wat overeenkomt met het dagelijkse elektriciteitsverbruik van een stad met 5.000 gezinnen. De eerste installaties zullen begin 2019 worden gerealiseerd op drie sites in Frankrijk en Duitsland, bij de Renault-fabrieken in Douai en Cléon en op de site van de voormalige steenkoolfabriek in Noordrijn-Westfalen.

De komende jaren zal de energie-opslagcapaciteit progressief worden uitgebreid tot 2.000 batterijen, zowel "second life"-batterijen als nieuwe batterijen. Het project wil vraag en aanbod in het elektriciteitsnet beter op elkaar af te stemmen door verschillende energiebronnen met variërende productiecapaciteiten te integreren.

De Renault-groep werkt voor het project "Advanced Battery Storage" samen met verschillende partners: de Banque des Territoires, de Japanse groep Mitsui, Demeter, het "Fonds de Modernisation Ecologique des Transports" en The Mobility House. 

Meer info: 02/334.78.52 of http://www.renault.be.