Alides bouwt groot kantoor- en wooncomplex in hart van de Wetstraat

Alides Properties N.V. (Gent), de derde grootste familiale privé-investeerder in ons land, is gestart met de werken voor de bouw van een groot kantoor- en wooncomplex van 18.500 m² in het hart van de Wetstraat. Eerst wordt een oud kantorencomplex, op de hoek van de Wetenschapsstraat, gesloopt. In de plaats komt een nieuw gebouw met veertien verdiepingen en een hoogte van 55 meter, genaamd "Copernicus".

Het nieuwe complex wordt hoger, maar ook smaller. Daardoor zal het voetpad breder worden en is er ruimte voor 1.100 m² extra groen. Omdat een overvloed aan kantoorgebouwen 's avonds voor een doodse buurt zorgt, is er bewust gekozen om ook in 1.300 m² woonruimte te voorzien. In totaal komen er twaalf flats. Onder het gebouw worden er 69 privé-parkings met elektrische laadplaatsen en 80 fietsparkeerplaatsen ingericht.

De Brusselse kantorenmarkt heeft het al een hele tijd moeilijk. De gemiddelde leegstandsgraad bedraagt 9%. In de Wetstraat blijft de schade beperkt tot 5 à 6%. Zowel Alides als de Brusselse Hoofdstedelijke regering zijn er van overtuigd dat een kentering mogelijk is. Het einde van de werken is gepland voor de tweede helft van 2020. De totale kostprijs bedraagt ruim 85 miljoen euro.

Meer info: 09/240.01.10 of http://www.alides.be.

Meer sectornieuws

Agenda