Igepa investeert 300.000 euro in afdeling Visuele Communicatie

Distributiebedrijf Igepa Belux N.V. (Aalter) investeert 300.000 euro in de afdeling Visuele Communicatie. Het geld zal gebruikt worden voor de aankoop van twee city trailers.

Door de specifieke inrichting van de vrachtwagens zal het transport van grootformaatplaten en van aanzienlijke volumes op de twee drukste routes vlotter verlopen. Igepa zal ook eigen ervaren personeel inzetten, waardoor de klant niet langer zelf in een mobiele heftruck moet voorzien. Dat moet het risico op beschadiging van de platen fel verminderen.

Binnen de grafische communicatie realiseerde de afdeling Visuele Communicatie de voorbije jaren een jaarlijkse groei van 10%.

Ook de verpakkingsafdeling draait op volle toeren. Vijf jaar geleden startte Igepa met deze nieuwe bedrijfstak. Dankzij een partnership met het Franse BBA Emballages kan Igepa een volledig gamma van secundaire en tertiaire verpakkingen aanbieden. Met succes overigens, want mede dankzij de explosieve groei van e-commerce werd in 2018 in het segment "golfkartonnen dozen" een groei van 65% genoteerd. Om die reden brengt Igepa Packaging sinds kort ook specifieke machines op de markt zoals palletwikkelaars, dozensluiters, krimpmachines en omsnoeringsmachines.

De diversificatiestrategie legde Igepa geen windeieren. Met de investering van 300.000 euro en de verkoop van verpakkingsmachines wil het distributiebedrijf zijn concurrentiepositie versterken. Bovendien sluit Igepa potentiële overnames in de toekomst niet uit.

Meer info: 09/325.45.45 of http://www.igepa.be.