Gimv neemt Medi-Markt (Homecare-)Service (Nord Ost) over

Gimv N.V. (Antwerpen) verwerft voor een niet gepreciseerd bedrag een meerderheidsbelang in twee Duitse ondernemingen, Medi-Markt Homecare-Service GmbH (Mannheim) en Medi Markt Service Nord Ost (Isenbüttel) over, alsook in een reeks aanverwante ondernemingen.

De twee service providers zijn toonaangevend op het vlak van hulpmiddelen voor patiënten met incontinentie en zullen in de komende jaren hun groei als één groep verder zetten. De transactie vindt plaats in het kader van een opvolgingsregeling. Toekomstig ceo van Medi-Markt Groep, Markus Reichel, houdt de resterende aandelen aan.

Gecombineerd telt de groep zowat 225 medewerkers die samen een jaaromzet van ruim 50 miljoen euro genereren.

Vooralsnog hadden beide ondernemingen een andere regionale focus. Als specialist in de orderverkoop van hulpmiddelen en verzorgingsproducten voor thuisgebruik leggen ze de focus op zowel uitgebreid advies als de regelmatige toelevering van absorberende incontinentieproducten.

Daarnaast omvat de 12.000 artikelen tellende productenportefeuille ook andere incontinentieproducten, middelen voor diabetescontrole, verzorgingsmiddelen voor stoma-patiënten, sondevoeding, thuiszorg (ontsmetting en bescherming) en lichaamsverzorging (o.a. met eigen merken).

Inzake incontinentieproducten en verzorgingsproducten voor stoma-patiënten is Medi-Markt één van de belangrijkste aanbieders in Duitsland.

Na de fusie zal de groep onder de naam Medi-Markt opereren, met hoofdzetel in Mannheim. Medi-Markt belevert jaarlijks ongeveer 150.000 patiënten. Met de steun van Gimv stelt het bedrijf, naast de verdere uitbreiding van het aanbod en het aanboren van aanpalende marktsegmenten, ook mogelijke acquisities in het vooruitzicht.

Meer info: 03/290.21.00 of http://www.gimv.com.