Schneider Electric verovert eCAC40-award

Schneider Electric, specialist in energie-management en procesautomatisering, eindigde met 80,3% op de derde plek in de eCAC40-ranking die jaarlijks wordt gepubliceerd door de Franse financiƫle krant Les Echos.

De rangschikking is gebaseerd op een methode ontworpen door Gilles Babinet, de Franse "digitale kampioen" bij de Europese Commissie.

Schneider Electric heeft altijd al in de Top tien van de eCAC40-ranking gestaan en voerde de lijst zelfs aan in 2014.

De digitale strategie van het bedrijf heeft de optimalisatie van processen en de uitrol van een volledig klantgerichte end-to-end strategie binnen het bedrijf mogelijk gemaakt. Een mooi voorbeeld daarvan is de Schneider Electric EcoStruxure, een gebruiksklare, open, interoperabele architectuur en platform, helemaal klaar voor het Internet of Things (IoT).

In 2017 was 45% van de verkoop van Schneider Electric IoT-gerelateerd, met EcoStruxure als basis.

Hoewel Schneider Electric een solide digitale basis heeft wil het bedrijf zijn partners en klanten nog meer helpen bij hun eigen traject naar digitale transformatie. Daarom heeft Schneider Electric een digitaal stappenplan opgesteld rond zes pijlers. Eén van de maatregelen is de "Digital+Digitize" -strategie om nieuwe technologieën te benutten waarmee oplossingen aangereikt kunnen worden die beter aangepast zijn aan de behoeften van de klant.

Daarnaast werd er ook binnen de raad van bestuur een digitaal comité opgericht dat focust op cyber-beveiliging, de digitale klantervaring en het IoT.

Een ander belangrijk initiatief was de oprichting van een interne digitale barometer die het tempo van de digitale transformatie van Schneider Electric van maand tot maand meet en zo de continuïteit waarborgt van de digitale evolutie op lange termijn.

Meer info: 02/37.37.502 of http://www.schneider-electric.com.