Volvo Cars Tech Fund investeert in laadbedrijf

Volvo Cars heeft via het Volvo Cars Tech Fund een aandeel verworven in het laadbedrijf voor elektrische wagens FreeWire Technologies Inc. (San Francisco). Daarmee versterkt Volvo Cars zijn engagement voor een volledig elektrische toekomst.

De autobouwer wil geen eigen oplaad- of onderhoudspunten bezitten. De installatie van vaste snellaadstations is vaak duur en arbeidsintensief en het vereist ook veelvuldige elektrische upgrades voor de verbinding tussen de laadstations en het elektriciteitsnet. Daarom wil Volvo Cars samen met andere partners een globale overgang naar elektrische mobiliteit ondersteunen.

FreeWire is een voortrekker in flexibele snellaadtechnologie voor elektrische wagens. Zo gebruiken de FreeWire-laadstations laagspanning, waardoor uitbaters bestaande stopcontacten kunnen gebruiken.

Volvo Cars is bijzonder ambitieus wat zijn elektrificatiestrategie betreft. Vanaf 2019 wordt elke nieuw gelanceerde Volvo geëlektrificeerd. En tegen 2025 moet de helft van de wereldwijd verkochte Volvo-wagens volledig elektrisch zijn.

Met de lancering van het Volvo Cars Tech Fund wil het autobedrijf investeren in veelbelovende technologie start-ups. Het fonds investeert vooral in strategische technologietrends die de sector veranderen, zoals artificiële intelligentie, elektrificatie, autonoom rijden en digitale mobiliteitsdiensten.

Het Volvo Cars Tech Fund investeerde eerder dit jaar in Luminar Technologies Inc. (Portola Valley), een start-up die geavanceerde sensortechnologie ontwikkelt voor autonome voertuigen.

Meer info: 02/482.71.11 of http://www.volvocars.be.