Belgen blijven tweedehandswagens kopen ondanks alle ongemakken

Liefst 46% van de Belgen heeft een hekel aan onderhandelen over de prijs van een tweedehandsauto. Niet alleen de prijsonderhandelingen en het afdingen zijn een bron van ergernis. Ook het feit dat ze meestal maar een korte proefrit met de wagen kunnen maken vooraleer ze een beslissing moeten nemen over de aankoop frustreert 52% van de ondervraagden. De meeste Belgen willen de auto liefst enkele dagen testen. Gemoedsrust en vertrouwen blijken vaak ver weg te zijn bij de aankoop van een occasie. Zo twijfelt 57% over de betrouwbaarheid van de onderhoudshistoriek en de kilometerstand.

Ondanks alle ongemakken koopt de Belg liever een tweedehandswagen dan een nieuwe wagen. Cijfers van automobielfederatie Febiac tonen aan dat in 2017 546.558 nieuwe wagens werden ingeschreven in ons land, tegenover 661.146 occasies. Met de lancering van een nieuw on-line platform CarNext.com wil LeasePlan de aankoop van een tweedehandswagen een stuk eenvoudiger en transparanter maken.

De website verzamelt een selectie van leasewagens, allemaal rechtstreeks van de eerste eigenaar en drie à vier jaar oud. Alle wagens zijn onderhouden volgens de strengste normen, zijn in uitstekende staat en hebben twaalf maanden garantie. De auto kan opgehaald worden in een CarNext.com Delivery Store. Het is ook mogelijk om de auto te leasen voor een vast bedrag per maand. Verder kunnen klanten die niet tevreden zijn over hun aankoop binnen de veertien dagen hun wagen terug inleveren en hun geld terug krijgen.

Meer sectornieuws

Agenda