Voortaan drie Belgen in raad van bestuur Europese chemiefederatie CEFIC

Yves Verschueren (foto) en Wim Michiels (foto), respectievelijk gedelegeerd bestuurder en ondervoorzitter van essenscia, zijn toegetreden tot de raad van bestuur van de Europese chemiefederatie CEFIC. Samen met Vincent De Cuyper hebben nu drie Belgen zitting in het hoogste beslissingsorgaan van de chemie-industrie in Europa. De sterke Belgische vertegenwoordiging in de raad van bestuur van CEFIC onderstreept het toenemende belang en de internationale uitstraling van de chemiesector in ons land.

Yves Verschueren werd eerder al verkozen tot voorzitter van de vereniging van de nationale chemiefederaties in de Europese Unie, kortweg AFEM. Deze organisatie maakt integraal deel uit van CEFIC.

Wim Michiels is bij de Belgische sectorfederatie essenscia ook voorzitter van de KMO-commissie. Vanuit zijn dagelijkse ervaring bij Proviron, een familiebedrijf gespecialiseerd in fijnchemie, is hij erg begaan met de specifieke noden van kleine en middelgrote ondernemingen die een sleutelpositie innemen in het ecosysteem van de chemiesector.

Meer sectornieuws

Agenda