Gimv wil Franse kaasproducent La Comtoise overnemen

Gimv N.V. (Antwerpen) voert exclusieve onderhandelingen met Céréa Capital II over het verwerven van een meerderheidsbelang in het kapitaal van La Comtoise (Louhans). De overige aandelen blijven in handen van oprichter en voorzitter Michel Vanhove en van het management.

La Comtoise, opgericht in 1994, ontwikkelt en produceert smeltkazen en kaasspecialiteiten voor de voedingsindustrie en richt zich op de stabiele markt van snacks en halfafgewerkte voedingsproducten.

Sinds de intrede van investeerders Céréa Capital II en Unigrains in 2015 kon La Comtoise een mooi groeitraject voorleggen. De onderneming telt 37 personeelsleden en realiseert een omzet van 33 miljoen euro.

Gimv wil met de overname de internationale groei en expansie van de onderneming ondersteunen. La Comtoise verdubbelt de komende maanden zijn productiecapaciteit naar 24.000 ton/jaar. Het assortiment zal ook verder worden uitgebreid om zo marktaandeel te winnen, meer bepaald in het out-of-home-segment.

De kaasproducent lonkt voor verdere expansie vooral naar het buitenland. De know-how en het uitgebreid netwerk van Gimv kunnen daarbij handig van pas komen.

Meer info: 03/290.21.00 of http://www.gimv.com.