Verstraete Development bouwt prestigieus kantoorpand in Kortrijks Beneluxpark

Investeringswaarde project bedraagt 40 miljoen euro

In het Beneluxpark, de kantoren- en dienstenzone van intercommunale Leiedal op Hoog-Kortrijk, bouwt Verstraete Development (Kortrijk) een prestigieus kantoorpand dat de naam “Kortrijk Business Park” mee krijgt. Met het initiatief begeeft de projectontwikkelaar zich voor het eerst op de kantorenmarkt. Christophe Verstraete, oprichter en ceo van Verstraete Development, maakt zich sterk dat de ruim 18.000 m² kantoorvloer van “Kortrijk Business Park” bij ingebruikname, eind 2020, volledig zullen ingenomen zijn. Op één na zijn alle beschikbare percelen in het Beneluxpark thans bestemd.

Na geruime tijd blijkt de ontwikkeling van kantoorprojecten voor de verhuurmarkt in Zuidwest-Vlaanderen een nieuw élan te krijgen. In Waregem zijn belangrijke kantoorprojecten in uitvoering van Ion (Waregem Business Park) en Steenoven/Alheembouw (17 West). In Kortrijk kwamen recent (kleinere), nieuwe kantoorinitiatieven tot stand, met name D-one (1.800 m²) aan de Dumolinlaan, een initiatief van Futurn en Koramic Real Estate, en Cotton Park te Stasegem, een voormalige spinnerijsite die door Bessa Benelux gedeeltelijk tot kantoorbestemming werd herontwikkeld.

“Die accommodatie is inmiddels volledig ingenomen. De vlotheid waarmee beide locaties werden verhuurd, bevestigt de bevindingen van onze marktstudie: in Kortrijk is wel degelijk nood aan functionele en up-to-date kantoorvloer”, getuigt Christophe Verstraete.

BREEAM “Very Good”-ambities

“Kortrijk Business Park” heeft alvast de ambitie de thuishaven van een state-of-the-art kantooraccommodatie te worden. De projectontwikkelaar gaat resoluut voor een “BREEAM “Very Good”-certificatie. Dat heeft tot gevolg dat aan het project een investeringswaarde van zowat 40 miljoen euro komt te hangen.

Het nieuwe kantorenpark wordt ingebed in groene zone, die aan een waterbufferbekken paalt. Rond het 11.000 m² grote terrein loopt een fiets- en wandelpad.

“Kortrijk Business Park” zal in totaal 18.117 m² meter kantoorvloer beslaan, verdeeld over zeven bovengrondse bouwlagen. De eerste verdieping wordt als co-sharing ruimte ingericht. Op de resterende verdiepingen worden kantoren aangeboden met beschikbare ruimtes schommelend tussen pakweg 340 m² tot 3.000 m². Per verdieping zullen derhalve één tot vijf huurders worden gehuisvest. De verhuurbare ruimtes worden in uitgebreide casco-uitvoering met klimaatplafonds opgeleverd. De huurprijs bedraagt 145 euro/m²/jaar.

Ondergronds zullen twee bouwlagen in parkeergelegenheid voor 276 wagens voorzien.

Blikvanger: polyvalente zaal

Blikvanger van “Kortrijk Business Park” wordt de ruim 5 meter hoge polyvalente zaal op het gelijkvloers, met een maximumcapaciteit van 500 personen. Aanpalend worden een restaurant, coffee bar en broodjes-counter ingericht, met mogelijkheid tot afhaling of tot levering op kantoor. Het restaurant zal gebeurlijk instaan voor de catering in de polyvalente zaal. Na het werk zullen personeelsleden door de traiteursdienst klaar gemaakte gerechten mee huiswaarts kunnen nemen.

Christophe Verstraete: “De polyvalente zaal wordt in hoofdzaak gereserveerd voor de gebruikers van “Kortrijk Business Park”. Zij zullen er in-house productvoorstellingen, opleidingen & seminaries, klanten-events en bedrijfsfeesten kunnen organiseren. Om de sfeer optimaal te houden zullen er ook veel randactiviteiten op het getouw worden gezet, waaronder sportactiviteiten, after work drinks en dies meer.

 “Kortrijk Business Park” mikt met zijn hoogwaardige accommodatie en dienstverlening (adiabatische koeling, LED-verlichting met bewegingssensoren, zonwerend en isolerend glas, buitenzonnewering, douches met lockers, slimme brievenbussen voor on-line shoppers, auto- & fietsendeelsysteem, …) op high-end gebruikers in de tertiaire sector. Ook productiebedrijven kunnen er eventueel hun administatieve diensten gescheiden onder brengen. Vast staat dat Verstraete Development, dat zijn kantoren momenteel nog in de nabijgelegen President Kennedylaan heeft, er ook zijn uitvalsbasis zal vestigen.

Topligging

Naast het dakterras zal “Kortrijk Business Park” ook beschikken over een multifunctioneel buitenterras in een verzorgde, aan het water gelegen parktuin. De Beneluxlaan staat voor een prima (regionale) ontsluiting en biedt een quasi-rechtstreekse ontsluiting op het internationaal autosnelwegnet.

Het prestigieus kantoorpand met aangename werkomgeving is niet alleen voor klanten en leveranciers een visitekaartje, het speelt ook in op de vaststelling dat gelukkige werknemers beter presteren in een fraaie werkomgeving. Bijkomende troeven naar de werknemers toe zijn de aanwezigheid in de onmiddellijke omgeving van een fitness (De Kaai), een kinderopvangcentrum (’t Hoogappeltje) en de opleidingscampussen van SYNTRA West en VIVES.

“Als futureproof kantoorpand gaan we resoluut voor het BREEAM “Very Good”-certificaat”, besluit Christophe Verstraete.

Het project was amper voorgesteld of er tekende zich concrete marktinteresse af. Zowel voor de co-sharing ruimte als voor het restaurant lopen onderhandelingen met enkele kandidaat-uitbaters. De projectontwikkelaar hoopt begin volgend jaar de bouwwerken te kunnen aanvatten. Die zouden tegen het bouwverlof van 2020 voltooid moeten zijn zodat de eerste bewoners er voor eind dat jaar hun intrek kunnen in nemen.