Fujitsu pakt uit met nieuw AI en data-analyse framework

Fujitsu maakt het voor bedrijven makkelijker om hun digitale transformatieprocessen te versnellen door artificiële intelligentie (AI), data-analyse en zakelijke besluitvorming aan elkaar te koppelen aan de hand van het nieuwe framework Sholark.

Dit framework is makkelijk te gebruiken, zelfs door niet-technisch aangelegde medewerkers, en vereenvoudigt de automatisering van informatiemanagement-taken die vaak herhaald moeten worden, lang duren en weinig toegevoegde waarde hebben, zoals het invoeren van data. Het maakt daarvoor gebruik van semantische intelligentie om verbanden te leggen en zinvolle inzichten te bieden ter ondersteuning van de besluitvorming.

Het Sholark-framework verwerkt real-time grote hoeveelheden gestructureerde, semi-gestructureerde en ongestructureerde gegevens, inclusief verschillende social media-bronnen naar databases, spraak, video of afbeeldingen.

Sholark kan ingezet worden in verschillende sectoren, zoals bijvoorbeeld de advocatuur, de gezondheidszorg of de politie. Dankzij de technologie kan de doeltreffendheid van het ontdekkingsproces van advocaten verbeteren, maar ook het onderzoek naar criminaliteit en bedreigingen versnellen.

Fujitsu Sholark is gebaseerd op open source-technologieën. Het is ook ontworpen om modulair te zijn, waardoor klanten extra open source-mogelijkheden kunnen toevoegen. Bovendien kan de oplossing makkelijk worden geïntegreerd met bestaande software of oudere datawarehouse-systemen.

Meer info: 02/536.61.11 of http://www.fujitsu.com.be.

Meer sectornieuws

Agenda