Hasseltse start-up Hyperlane breekt door in Verenigde Staten

De Hasseltse start-up Hyperlane N.V. gaat samenwerken met Pixel & Tonic (Bend, Oregon), het Amerikaanse bedrijf dat het content management-systeem Craft CMS ontwikkelt en commercialiseert. Amper vier maanden na de ingebruikname van Craft CMS op het Hyperlane-platform, werd het bedrijf geselecteerd als één van de drie hosting partners van Craft CMS.

Hyperlane is een cloud-platform voor digitale agentschappen en reclamebureaus die websites ontwerpen. Het Hasseltse bedrijf focust op razendsnelle hosting van WordPress- en Craft CMS- websites. Dankzij deze software kunnen bedrijven de inhoud van hun website eenvoudig structureren en beheren.

Naast snelle laadtijden biedt Hyperlane verschillende ontwikkeling-tools en een geautomatiseerde workflow. Daardoor besparen agentschappen veel operationele tijd per website en kunnen ze maximaal inzetten op het design en de ontwikkeling van de site zelf.

De samenwerking met Pixel & Tonic opent heel wat deuren. Vooral het "freemium" model van Hyperlane waarbij elke designer het platform en zijn werking gratis kan testen, zorgt voor een belangrijke aanvoer aan potentiële gebruikers.

Hyperlane, dat deel uitmaakt van accelerator Start it @KBC, wil een filiaal in het buitenland openen. In eerste instantie richt het bedrijf de blik op Noord-Amerika, later moet de "Asia Pacific" regio volgen.

Meer info: 0498/05.42.77 of http://www.hyperlane.co.

Meer sectornieuws

Agenda