Gimv stapt in Belgisch biotech-bedrijf Camel-IDS

Gimv N.V. (Antwerpen) pompt 6 miljoen euro in Camel-IDS N.V. (Brussel), ontwikkelaar van innovatieve radio-farmaceutica tegen kanker. Het bedrijf haalde 37 miljoen euro in een serie A-financieringsronde op. Gimv leidde samen met V-Bio Ventures de kapitaalsronde. Andere investeerders zijn HealthCap, Novo Seeds, Pontifax en BioMedPartners.

De financiering, één van de grootste in de Europese biotech-sector, moet Camel-IDS in staat stellen een Fase Ib/II-studie uit te voeren met zijn geneesmiddel tegen hersenmetastasen als gevolg van borstkanker. Daarnaast zal de pre-klinische pijplijn verder worden ontwikkeld.

Camel-IDS werd opgericht in 2014 als spin-off van de Vrije Unversiteit Brussel (VUB). Het bedrijf ontwikkelt innovatieve radio-farmaceutica, die gebruik maken van anti-stoffragmenten van kameelachtigen die aan radio-isotopen worden gekoppeld.

Voor borstkankerpatiënten met tumoren die een overmatige expressie vertonen van HER2, een eiwit dat celgroei stimuleert, bestaan er nu reeds efficiënte behandelingen. Van het ogenblik dat er echter uitzaaiingen zijn naar de hersenen, is de kans op volledig langdurige genezing klein.

De behandeling van Camel-IDS is erop gericht om dergelijke metastasen doeltreffend te bestralen zonder het gezonde hersenweefsel aan te tasten. Deze behandeling steunt op het unieke technologieplatform dat gebruik maakt van de verspreiding van de fragmenten van anti-stoffen uit kameelachtigen die radioactief geladen zijn en heel gericht hun bestraling afgeven.

Meer info: 03/290.21.00 of http://www.gimv.com.

Meer sectornieuws

Agenda