Franse hotelketen B&B wil 15 nieuwe hotels in België openen

De Franse hotelketen B&B Hotels wil binnen dit en vijf jaar vijftien nieuwe hotels in België openen, waaronder in Antwerpen, in het centrum van Brussel en in het historische centrum van Gent. De groep opende onlangs in de Scheldestad een eerste budgethotel, met name B&B Hotel Nieuw Zuid. B&B Hotels baat in Europa ruim 450 hotels uit.

In hartje Antwerpen opent de groep binnenkort een tweede hotel, meer bepaald op de hoek van de Meir en de Frankrijklei. Het nieuwe pand zal zich rechtover het operagebouw bevinden. Het bestaande gebouw wordt volledig gesloopt, de historische gevel wordt identiek heropgebouwd.

De eerste drie verdiepingen worden gereserveeerd voor luxe retail-winkels. B&B Hotels zal de rest van het gebouw in gebruik nemen. Op de zesde verdieping worden een lobby en rooftop ingericht.

In juni 2019 opent een derde hotel met 91 kamers zijn deuren in Brussel, tegenover het station Brussel-Zuid.

De ingebruikname van een vierde hotel staat in de planning voor eind 2020. Dat zal 114 kamers tellen en zich in het historisch centrum van Gent, vlabij de Kouter, bevinden.

Om tegen 2023 over vijftien hotels in België te beschikken, sluit B&B Hotels overnames niet uit, hoewel de klemtoon op nieuwbouw of eventuele renovatie ligt. In 2016 kocht de groep in Spanje hotelketen Sidorme aan.

Meer info: www.hotel-bb.eu.

Meer sectornieuws

Agenda