AGCS verlengt samenwerking met Praedicat voor aansprakelijkheidsverzekering

Allianz Global Corporate & Specialty, de industriële verzekeringstak van Allianz, breidt zijn samenwerking met insurtech-analysbedrijf Praedicat (Los Angeles) uit. Concreet zullen klanten profiteren van toegang tot ChemMeta, de software-oplossing van Praedicat die wetenschappelijke risico-analyses levert aan industriële bedrijven.

ChemMeta gebruikt machine learning en artificial intelligence om nieuwe productrisico's te identificeren. Het bedrijf helpt zowel chemische fabrikanten als bedrijven die chemische producten gebruiken om hun risico's voor productveiligheid te minimaliseren.

Gebaseerd op de nieuwste peer-reviewed wetenschappelijke literatuur en risico-analyses, biedt ChemMeta bedrijven op maat gemaakte informatie over duizenden chemicaliën en materialen. Zo kan de klant gefundeerde beslissingen nemen over productbeheer, R&D, risico-management, milieu, gezondheid, veiligheid en regelgeving.

AGCS en Praedicat startten hun partnership in 2014 om de belangrijkste aansprakelijkheidsrisico's voor de toekomst beter te voorspellen.

Meer info: 03/304.16.00 of http://agcs.allianz.com.