Metallics van Cauteren pronkt met EN 1090- & QUALISTEELCOAT-label

Metallics van Cauteren B.V.B.A. (Zele) is de eerste lakkerij in België die de conformiteitsverklaring EN 1090 in combinatie met het QUALISTEELCOAT-label heeft behaald. Met een 80-tal gecertificeerde lakbedrijven en meer dan 100 gekeurde coating-systemen is QUALISTEELCOAT één van de belangrijkste Europese kwaliteitslabels voor staal.

Het label zorgt voor een sterke onderhandelingspositie bij het binnenhalen van projecten om staal te beschermen. Het is ook een extra stimulans om medewerkers actief bij het kwaliteitsgebeuren te betrekken.

Het toepassingsgebied van QUALISTEELCOAT is zeer breed en beslaat zowel onbehandeld als verzinkt staal dat nadien bekleed wordt met een verf.

Het label gaat uit van een jaarlijkse keuring van het coating-proces, de poederlak en het poeder coating-systeem, de in-house controle en het eindproduct.

De EN 1090-1, EN 1090-2 en EN 1090-3 zijn normen voor dragende staal- en aluminiumconstructies als basis voor CE-markering.

In deel één wordt het hele proces van CE-markering omschreven en in deel twee en drie worden de technische eisen gegeven.

Voor lakbedrijven die al het QUALISTEELCOAT-label hebben verworven is het slechts een kleine stap om ook de EN 1090-conformiteitsverklaring te behalen.

Meer info: 052/45.27.72 of http://www.metallicsvancauteren.be.