Start it @KBC en Telenet Kickstart willen vrouwelijk ondernemerschap extra ondersteunen

Start it @KBC en Telenet Kickstart hebben een nieuwe campagne gelanceerd om het vrouwelijk ondernemerschap een boost te geven. Ze doen daarbij een oproep op vrouwelijke ondernemers en experten om zich kandidaat te stellen als mentor en/of jurylid. Met deze oproep willen Start it @KBC en Telenet Kickstart het aantal “vrouwelijke” start-ups omhoog jagen.

Uit onderzoek blijkt dat bijna 80% van de start-ups in het Start it @KBC-ecosysteem mannelijk is. Er is dus duidelijk nood aan een inhaalbeweging. De voorbije maanden hield de accelerator van KBC een enquête onder de “female founders” en organiseerde het een rondetafel met start-ups, gevestigde ondernemers bij grote bedrijven en investeerders. Eén van de allergrootste pijnpunten blijkt het tekort aan vrouwelijke rolmodellen.

En daar willen Start it @KBC en Telenet Kickstart met een reeks acties verandering in brengen. Zo wordt er een webinar georganiseerd met getuigenissen van vrouwelijke mentoren. Start it@KBC vraagt ook aan zijn strategische partners om minstens drie vrouwelijke mentoren en/of juryleden af te vaardigen. En alle conclusies en ideeën uit de enquête en de rondetafel worden gebundeld in een uitgebreide “white paper”. Met een aantal aanbevelingen gaat de accelerator zelf aan de slag. Maar Start it@KBC wil met de “white paper” ook naar andere organisaties en bedrijven stappen.

Meer sectornieuws

Agenda