Volkswagen rondt tests met R33 BlueDiesel met succes af

In januari 2018 ging Volkswagen van start met het testen van de nieuwe ontwikkelde brandstof R33 BlueDiesel in het interne tankstation van de fabriek in Wolfsburg. De testfase is intussen afgerond. De innovatieve brandstof maakt een CO2-besparing van minstens 20% mogelijk in vergelijking met conventionele diesel door gebruik te maken van biobrandstoffen. Ook grote klanten kunnen er gebruik van maken om met hun wagenpark de milieudoelstellingen te halen.

Vervolgens testten ook Volkswagen-werknemers de nieuwe brandstof. Gedurende negen maanden tankten zij in bedrijfswagens uitsluitend R33 BlueDiesel.

Deze nieuwe brandstof bestaat voor tot een derde uit hernieuwbare brandstofcomponenten. Het concept van R33 is door Volkswagen, de hogeschool van Coburg en nog een paar andere partners gezamenlijk ontwikkeld.

De huidige leverancier, sinds januari 2018, is Shell Global Solutions, in samenwerking met Tecosol en Neste, die de volgens Europese voorschriften gecertificeerde brandstoffen leveren.

R33 BlueDiesel voldoet aan de dieselnorm DIN EN 590 en aan alle voorwaarden om zonder verdere aanpassingen als standaardbrandstof te kunnen worden ingezet.

Na de succesvolle testfase wordt de R33 BlueDiesel bij Volkswagen in de fabriek permanent aangeboden aan de pomp en ook in de Volkswagen-fabriek in Salzgitter is intussen een testproject op poten gezet, terwijl nog andere locaties op de planning staan.

Meer info: http://www.volkswagen.com.