Europese Commissie kent KBC “Startup Accelerator Award 2018” toe

KBC is voor het tweede jaar op rij in de prijzen gevallen bij de “Europe’s Corporate Startup Stars”, de awards die door de Europese Commissie worden uitgereikt aan bedrijven die zich inzetten voor start-ups. KBC ontvangt de “Startup Accelerator Award” voor zijn engagement in Start it @KBC, met meer dan 650 start-ups de grootste accelerator van België. Daarnaast ontvangt KBC één van de twaalf “Corporate Startup Stars” voor de manier waarop het bedrijf open innovatie in het vaandel draagt en omwille van de deelname aan het Corporate Incubation Program van Start it @KBC.

KBC wordt met de titel “Corporate Startup Star” ook gelauwerd voor de intense samenwerking met start-ups. In 2018 bracht KBC vier eigen corporate start-up teams onder in het Corporate Incubation Program van Start it @KBC om daar, net zoals de andere start-ups, hun business-model uit te testen en, indien succesvol, te accelereren.

Start it @KBC ontstond in 2014 in de schoot van KBC. Dankzij de strategische samenwerking met Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, Mobile Vikings, Telenet en lokale academische partners, groeide Start it @KBC uit tot het grootste start-up ecosysteem van België. De accelerator begeleidde onder leiding van Lode Uytterschaut al meer dan 650 start-ups in Vlaanderen en Brussel en is ook internationaal actief. Start-ups volgen bij Start it @KBC gedurende drie maanden een acceleratieprogramma en kunnen anderhalf jaar genieten van mentorship, expertise en co-working spaces.