Vlaamse business-angels stappen in Britse medtech start-up

De Britse start-up INGA Wellbeing Ltd. heeft 238.000 euro opgehaald door een management buy-in (MBI), kapitaal van vier Vlaamse business angels, beurzen en een converteerbare obligatie. INGA Wellbeing verkoopt mooie aangepaste kledij voor mensen die een medische behandeling ondergaan.

De onderneming, met Britse en Belgische medewerkers, werkt samen met mode-ontwerpers om patiënten een waardig en praktisch alternatief voor het ziekenhuisschortje te bieden.

Het kapitaal en de expertise zullen dienen om het aanbod uit te breiden en de marketing-inspanningen te verbreden.

INGA Wellbeing werd opgericht uit de persoonlijke ervaringen van oprichters Claire Robinson en Nikla Lancksweert wier moeders het gevecht tegen kanker aangingen. Samen met mode-ontwerpster Fiona Mc Greal ontwikkelden ze een kledinglijn die tegelijk praktisch is en de patiënt comfort en waardigheid biedt.

De kleren zijn geschikt voor alle patiënten, maar in het bijzonder voor mensen met kanker, chronische aandoeningen of die een revalidatie ondergaan.

De kledinglijn van INGA Wellbeing zorgt ervoor dat patiënten meer wandelen en zich socialer gaan gedragen, wat het mentale, emotionele en lichamelijke herstellingsproces alleen maar ten goede komt.

Meer info: 0485/478.818 of http://www.ingawellbeing.com.