Cofinimmo heroriënteert zijn kantorenportefeuille

Cofinimmo N.V. (Brussel) wil zijn kantorenportefeuille heroriënteren. De strategie van het vastgoedbedrijf bestaat er in om het aandeel van gebouwen in de gedecentraliseerde zone van Brussel te verminderen ten voordele van gebouwen in het Central Business District. Om dat te realiseren heeft Cofinimmo verschillende overeenkomsten ondertekend.

Zo werd een deal afgesloten met BPI Real Estate Belgium N.V. (Oudergem) voor het vestigen van een erfpachtrecht van 99 jaar op de kantoorgebouwen Serenitas en Papiermolen, in de gedecentraliseerde zone van Brussel. Het totaalbedrag beloopt 27 miljoen euro. Beide gebouwen werden in het begin van de jaren 2000 aangekocht en hebben een oppervlakte van 23.000 m².

Verder sloot Cofinimmo een onderhandse overeenkomst voor de verkoop van het kantoorgebouw Vorst 24 voor een bedrag van zes miljoen euro. Het gebouw werd opgetrokken in 1997 en gerenoveerd in 2016. Het staat momenteel helemaal leeg.

Cofinimmo heeft ook 100% van de aandelen verworven van de vennootschap die eigenaar is van het kantoorgebouw Kunst 27, gelegen aan de Kunstlaan in het hart van de Europese wijk in Brussel. Het gebouw werd volledig gerenoveerd in 2009 en biedt een kantooroppervlakte van 3.500 m² en bijna 300 m² commerciële ruimte op de begane grond. De conventionele waarde voor de berekening van de prijs van de aandelen bedraagt ongeveer 20 miljoen euro.

Meer info: 02/737.00.00 of http://www.cofinimmo.be