Generali Belgium wordt tot Athora Belgium omgedoopt

De overname van verzekeraar Generali Belgium N.V. (Brussel) door Athora Holding Ltd. (Bermuda) is definitief afgerond. De uiteindelijk betaalde vergoeding bedraagt 540 miljoen euro.

Athora wil de retail-verzekeringsactiviteiten van Generali Belgium verder ontwikkelen en plant de komende jaren ook actief op zoek te gaan naar andere groeimogelijkheden in de regio. Het maakt daarvoor de nodige kapitaalmiddelen vrij.

Athora is, dankzij zijn dochterondernemingen, een specialist in het aanbieden van oplossingen in de Europese verzekeringsmarkt. Het bedrijf biedt verzekeraars oplossingen bij acquisities, de overdracht van portefeuilles en herverzekeringsmogelijkheden om kapitaal, management-capaciteiten of bedrijfsmiddelen beschikbaar te maken.

Na de overname telt Athora 15 miljard euro aan geconsolideerde activa, 800.000 polishouders en bijna 800 werknemers in vijf rechtsgebieden.

Generali Belgium zal voor het einde van het tweede kwartaal worden omgedoopt tot Athora Belgium en blijft een Belgische gereguleerde entiteit. Ook de verzekeringspolissen blijven in België.

Meer info: 02/403.81.11 of http://www.generali.be.

Meer sectornieuws

Agenda