Loon- en bonusbeleid bij delaware en Punch Powertrain

In tijden van arbeidsschaarste zijn de juiste talenten moeilijk te vinden. Hebt u ze gevonden, dan wil u ze houden. Dus sluit u een positief evaluatiegesprek af met een loonsverhoging. Maar op lange termijn wordt dat systematisch verhogen van het bruto-loon onhoudbaar vanwege het blijvende én terugkerende karakter ervan. Gelukkig hoeft motiverend verlonen niet altijd - en zeker niet meer alleen - via het bruto-loon te lopen. delaware en Punch Powertrain deden het met warrants. Waarom warrants?

De warrant is een bonusformule die als voordeel van alle aard vrijgesteld is van zowel werkgevers- als werknemersbijdragen en die voor de onderneming fiscaal aftrekbaar is. Dat biedt de werkgever de mogelijkheid om met eenzelfde budget de werknemer er netto tot wel 40% meer aan over te laten houden dan bij een traditionele cash-bonus. Wat houdt de warrant dan nog tegen om de populairste te worden? Wel, er zit een onbekend kantje aan. En onbekend maakt onbemind.

delaware ontdekte Acerta’s on-line warrant tool

delaware levert met geavanceerde IT-oplossingen en -services een ernstige bijdrage aan het duurzame succes waar zijn klanten op inzetten. Die ambitie van duurzaamheid trekt delaware op alle vlakken door,  ook voor de eigen medewerkers. En dus ook in het eigen verloningsbeleid. Omdat de klassieke anciënniteitsverhoging niet duurzaam motiveert, keek delaware al in het verleden in de richting van een duurzaam bonussysteem en kwam het zo bij warrants uit. De voordelen van de warrants uitleggen aan de medewerkers bleek hier niet zo moeilijk, driehonderd mensen stapten meteen in.

De ambitie was om in 2018 nog beter te doen, want de warrant bleek inderdaad een win/win. Maar een succesvoller warrant-plan zou ook meer beheer vereisen en zou dat wel haalbaar zijn? Acerta, dat delaware al kende omdat ze voor het bedrijf optreedt als sociaal secretariaat, schoot zijn klant te hulp met een geavanceerde on-line warrant tool.

Resultaat: in 2018 gingen 521 medewerkers voor de warrant als bonusoptie. delaware was er dan ook vol voor gegaan, want over het beheer van het hele warrant-plan hoefde het zich geen zorgen te maken.

Ook Punch Powertrain wikte en was voor de warrant gewonnen

Netto meer overhouden klinkt alle werknemers aantrekkelijk in de oren. Maar “recht op kopen”, “onderliggende waarde”, “potentiële beursrisico’s”, ... het hele warrant-proces klinkt diezelfde werknemer toch ook net iets complexer in de oren. Daarom was Punch Powertrain blij dat het dankzij Acerta zijn medewerkers deze interessantste bruto/netto-optieformule kon aanbieden mét een handige web tool erbij die alles automatisch regelt. Voor deze internationale speler in innovatieve aandrijftechnologieën zijn de mensen immers het grootste kapitaal en die mensen passend kunnen belonen op een manier dat ze er het meeste aan overhouden en de minste zorgen hebben, heeft Punch Powertrain voor de warrant gewonnen.

Waarom WEL de warrant

Behalve dat de warrant het beste resultaat kan voorleggen in de verhouding brutokost-nettowinst – zie hier - is er nu ook het aanbod van Acerta om het beheer van uw warrant-plan voor u en uw medewerkers te automatiseren.

Wil u hier meer over weten, dan is hier de eerste stap naar een optimaal bonusbeleid.