Vache Bleue neemt twee fabrieken van Arla Foods over
Het gaat om een kaasfabriek in Bad Wörishofen (Beieren), gespecialiseerd in de productie van kaasspecialiteiten zoals emmental, en Martin Sengelé Produits Laitiers, een kaasverwerkende eenheid in de Franse Elzas, met name in Muhlbach-sur-Munster, die een 120-tal medewerkers tellen. Het jaarlijks productievolume van de kaasfabriek schommelt rond de 18.000 ton.
Martin Sengelé verwerkt daar een groot deel van. Vache Bleue, tot op heden marktleider in eigen land binnen het segment van de geraspte kaas, produceert ook sauzen en vinaigrettes in eigen beheer.
Het in 1927 als kaasgroothandel opgerichte Vache Bleue werd in 1996 ingepalmd door de Finse zuivelcoöperatieve Valio. In 2012 vond bij het bedrijf een management buy-out plaats zodat het terug in Belgische handen kwam.
De bestaande Arla Foods’ melkopbrengst wordt eveneens naar Vache Bleue overgedragen. Dat zal wellicht kaasproducten voor Arla Foods blijven produceren. Met de transactie ziet Vache Bleue zijn omzet, die jaarlijks tussen 55 en 65 miljoen euro schommelt, met zowat 95 miljoen euro aanzwellen.
Meer info: 067/89.44.40 of https://www.vachebleue.com.
VACHE BLEUE N.V.
Voor u geselecteerd
Kort de voordelen van een abonnement...
Belangrijk nieuws te delen?
Ontvang Leads voor 19€/mnd
- Ontvang automatisch info over leads, klanten, concurrenten en partners
- Alle data en artikels staat voor u beschikbaar
- Maandelijks opzegbaar
Wilt u meer bedrijven bereiken?
Word dan dVO Reach en promoot uw bedrijfsverhaal bij 50.000 beslissers.