Voorbereiden op één maand lang enkel water drinken, hoe doe je dat?

De feestdagen zijn stilaan voorbij, alle goede voornemens zijn gemaakt, het jaar kan beginnen! Vele voornemens worden gelinkt aan minder ongezonde voedingstoffen opnemen en vooral veel water drinken en sporten.Met de maand februari en Tournée Minerale in aantocht, bereiden vele mensen zich voor op één maand lang enkel water drinken. Maar dat blijkt minder gemakkelijk dan gedacht.

Gemakkelijke en lekkere gewoontes aan de kant zetten, is niet vanzelfsprekend. Gelukkig zijn er heel wat manieren om van water drinken een leuke gewoonte te maken:

1.  Begin al van ’s morgens!

Sta elke ochtend op met een tas koffie én een glas water. Na een hele nacht slapen is uw lichaam uitgedroogd en doet het eens zo goed om een fris glaasje water te drinken. Op die manier houdt u uw vochtbalans goed op peil!

2.  Neem een hervulbare fles mee naar het werk

Niets is zo gemakkelijk als een liter water in de buurt te hebben. Zit u in de auto, op kantoor of in de fitness? Met een hervulbare drinkbeker heeft u altijd water bij de hand. Op die manier drinkt u gemakkelijk de aanbevolen hoeveelheid van 1 liter water per dag.

3.  Maak het uzelf gemakkelijk!

Heeft u moeite met veel water te drinken? Maak het uzelf gemakkelijk. Zet een glas water voor uw neus. Water zien, doet water drinken. Gelooft u het niet? Test het even uit! En laat het ons weten.

4.  Voeg extra smaak toe aan uw water

Bent u het beu om altijd diezelfde smaak te drinken? Voeg dan fruit of een smaakje toe aan uw water? Groene blaadjes munt of een vers gesneden citroen zorgen voor een lekkere gezonde vibe in uw water. Geen tijd of zin om ’s ochtends fruit te versnijden? Kijk dan even rond on-line! Er zijn ook heel wat unieke smaakjes op de markt te vinden die het drinkwater eens zo fruitig maken.

5.  Installeer een waterkoeler of tap

Vindt u het absoluut niet leuk om met waterflessen van de winkel te zeulen? Voorzie uzelf van een ergonomische moderne oplossing die in fris of warm water voorziet. Gemakkelijk een glaasje water tappen en meer plaats in uw frigo en portemonee!

Helpen alle bovenstaande tips niet? Probeer het dan op een andere manier. Verplicht uzelf om water te drinken via een applicatie op uw smartphone. Heel gemakkelijk in gebruik en het zorgt bovendien voor een echte “realty check”. De applicatie toont aan hoeveel u op een dag drinkt, hoeveel u zou moeten drinken en laat u bewust omspringen met voeding en sport. Wist u trouwens dat er ook leuke “slimme drinkbekers” bestaan? Die geven met een lichtje of een buzz aan wanneer het tijd is om water te drinken!

(Bovenstaande bijdrage kwam tot stand in samenwerking met Sip-Well N.V. (Londerzeel)).

Meer info: 052/890.884 of www.sip-well.com.