Smartflower van Luminus levert Corda Campus jaarlijks 4.000 kWh op

Bezoekers van de Corda Campus, de technologische hotspot in Hasselt, worden sinds begin december begroet door een Smartflower, een zes meter hoge “bloem” met twaalf zonnepanelen als bloembladeren die bewegen wanneer de zon opkomt. De Smartflower zal jaarlijks 4.000 kWh groene energie opwekken.

De Smartflower is geïnspireerd op zonnebloemen die een maximale hoeveelheid energie verzamelen door mee te draaien met de zon. De Smartflower werkt volgens eenzelfde principe. Van zodra de zon opkomt, bloeit de smartflower open en richt hij zich automatisch naar de zon. De bloembladeren, die fotovoltaïsche cellen bevatten, beginnen onmiddellijk elektriciteit te produceren. Bij Luminus zien ze de Smartflower als een efficiënt middel om klanten, leveranciers en werknemers van de Corda Campus te sensibiliseren voor het belang van groene energie.

Op de Corda Campus werken momenteel 3.300 mensen in 220 bedrijven. De verwachting is dat tegen 2020 dat aantal zal toenemen tot 5.000 mensen in 250 bedrijven, waardoor ook het energieverbruik drastisch zal toenemen.