Covestro treedt toe tot wereldwijde alliantie tegen kunstofafval

De Duitse materialenproducent Covestro heeft zich aangesloten bij de "Alliance to End Plastic Waste" (AEPW). Dit wereldwijde netwerk van bedrijven streeft er naar om de afvalstromen beter te beheren en zwerfvuil tot een minimum te herleiden.

Het netwerk wil ook zinvolle oplossingen van plastic na gebruik promoten. Een 30-tal bedrijven uit de chemische-, kunststof-, consumptiegoederen- en afvalindustrie maken deel uit van de AEPW. Ze zullen de komende vijf jaar meer dan één miljard dollar investeren in de strijd tegen kunststofafval.

Covestro, één van de grootste polymeerproducenten ter wereld, werkt vandaag al samen met internationale organisaties en met partners in de kunststofindustrie om er voor te zorgen dat er zo weinig mogelijk kunststofafval in de waterwegen en het milieu terecht komt.

De materialenproducent maakt deel uit van het wereldwijde initiatief "Operation Clean Sweep" dat wil voorkomen dat kunstofkorrels uit productievestigingen of verwerkende bedrijven in de omgeving terecht komen. Zo helpen medewerkers van de Antwerpse vestiging jaarlijks bij de opruimactie in het natuurgebied Galgeschoor in de Antwerpse haven en in Australië steunt het bedrijf het matrasrecycling-programma "Soft Landing".

Meer info: 03/540.30.11 of http://www.covestro.com.

Meer sectornieuws

Agenda