The Green Bay vestigt zich in nieuw bedrijventerrein in North Sea Port

The Green Bay B.V. (Amsterdam) heeft vier hectaren grond gekocht in North Sea Port (gemeente Borssele) voor de bouw van een gloednieuw datacenter. Het technologiebedrijf heeft ook al een optie genomen op het aangrenzende perceel voor toekomstige uitbreidingen.

Het is voor North Sea Port de eerste gronduitgifte in het 27 hectaren grote bedrijventerrein "Flushing Service Park" in Vlissingen en Borssele. Het energiezuinige datacenter kost 130 miljoen euro en heeft een oppervlakte van 30.000 m², met een IT-capaciteit van 32 MW.

De locatie in Zeeland heeft snelle glasvezelverbindingen met de randstad en is daardoor bijzonder aantrekkelijk als alternatief voor Amsterdam, waar de meeste datacenters van Nederland gelokaliseerd zijn.

Bovendien beschikt The Green Bay op het pas aangelegde bedrijventerrein over uitstekende voorzieningen zoals een directe aansluiting op het hoogspanning schakelstation van Tennet en een koelwatersysteem dat specifiek voor het datacenter zal worden gebouwd.

De energie zal geleverd worden door de Zeeuwse windmolenparken, zonneparken en de windparken voor de kust.

Door de betrouwbaarheid van de redundante energievoorziening heeft The Green Bay geen vervuilende dieselgeneratoren nodig, maar gebruikt het een battery back-up.

Meer info: +31/20.408.53.30 of http://www.thegreenbay.nl.

Meer sectornieuws

Agenda