Volkswagen breidt productienetwerk voor elektrische voertuigen verder uit

De Chattanooga-fabriek in Tennessee wordt de eerste Noord-Amerikaanse productielocatie voor elektrische voertuigen. De autobouwer investeert 700 miljoen euro om de fabriek klaar te stomen voor het modulair elektrisch platform.

De eerste elektrische auto die in Chattanooga in 2022 van de band zal rollen wordt het SUV-model ID. Crozz. Volkswagen wil in Noord-Amerika ook de ID. Buzz, de moderne interpretatie van de legendarische Volkswagen-bus, te koop aanbieden.

Beide modellen maken deel uit van de nieuwe ID.-familie die over een hele rits features beschikt, zoals een groot rijbereik, een ruim interieur, dynamisch rijgedrag en digitale connectiviteit.

Volkswagen zal de komende jaren meer dan twintig volledig elektrische modellen op de markt brengen. Om dat te realiseren is Volkswagen een wereldwijd productienetwerk met acht MEB-fabrieken op drie continenten aan het uitbouwen.

De autoconstructeur zal tegen 2023 maar liefst 11 miljard euro pompen in toekomstgerichte technologieën, negen miljard euro gaat naar e-mobiliteit.

Meer info: http://www.volkswagen.com.