Lamifil krijgt Vlaamse steun voor nieuw productieproces

Lamifil N.V. (Hemiksem), fabrikant van hoogspanningskabels en spoorwegbovenleidingen en producent van draden en draadproducten van hoge kwaliteit in koper, aluminium en hun legeringen, heeft 512.000 euro ecologiesteun gekregen van de Vlaamse regering.

Dat geld zal gebruikt worden voor een nieuw en uniek ecologisch productieproces voor aluminiumproducten. Het strategische ecologieproject binnen de aluminiumdivisie behelst de overstap in de productie van gescheiden smeltovens en warmhoudovens naar een combinatie van smelt- en warmhoudoven waarin ook het legeren zal gebeuren.

Dankzij die vernieuwing kan het bedrijf het energieverbruik verminderen, materiaalverliezen beperken, extra kwaliteitsgaranties en flexibiliteit inbouwen en de ergonomie voor de werknemers verder verbeteren.

Energie-efficiëntie en duurzaamheid staan centraal in het beleid van Lamifil. Het bedrijf focust al lang op de ontwikkeling en productie van innovatieve oplossingen die energie besparen in de hele waardeketen. Het gaat onder meer om ultra-efficiënte geleiders en legeringen met superieure mechanische en elektrische eigenschappen.

Meer info: 03/870.06.11 of http://www.lamifil.be.