Siemens zet consortium op voor versnelling digitale transformatie productiebedrijven

Siemens zet samen met Singapore Economic Development Board (EDB), McKinsey & Company, SAP en TÜV SÜD een samenwerking op ter ondersteuning van bedrijven groot en klein, bij de introductie van Industrie 4.0-technologieën. De samenwerking beoogt de ontwikkeling van tools en oplossingen om de digitale transformatie van productiebedrijven, zowel in Singapore als internationaal, te versnellen.

De betrokken partners zullen elk hun specifieke expertise aandragen. EDB, het belangrijkste agentschap voor economische zaken van Singapore, zal focussen op de ontwikkeling van de industrie en de uitbouw van eco-systemen om de industriële sectoren te transformeren en goede werkgelegenheidsmogelijkheden voor de Singaporezen te creëren.

Management consultancy-bureau McKinsey & Company zal fungeren als kennispartner bij het opnieuw ontwerpen van processen, het uitwerken van een technologisch stappenplan en het ontwikkelen van de vereiste organisatiecapaciteit.

Software-bedrijf en digitale technologiespecialist SAP zal productiebedrijven helpen intelligenter maken met end-to-end procesflexibiliteit en bedrijfsinnovatie.

Siemens biedt dan weer een omvattend en sectorspecifiek portfolio voor de digitale transformatie van de maak- en procesindustrieën. Dat bestaat uit zowel automatiseringsoplossingen als uit industriële software, industriële communicatie- en beveiligingssystemen en industriële diensten, met inbegrip van consultancy-diensten voor de volledige levenscyclus om bedrijven te ondersteunen bij de implementatie van hun specifieke digitale transformatieproject.

TÜV SÜD, ten slotte, waarborgt als internationaal actieve test-, keurings-, certificerings- en trainingsonderneming de veiligheid, duurzaamheid en betrouwbaarheid van Industry 4.0-oplossingen.

In 2017 lanceerden EDB en TÜV SÜD de "Smart Industry Readiness Index", een diagnostische tool waarmee bedrijven kunnen beoordelen hoe klaar ze zijn voor de slimme transformatie van hun productie. De index werd reeds op grote schaal toegepast in Singapore en wordt nu ook uitgerold in Indonesië, Thaïland, India, de VS, Europa en Japan.

Als volgende stap zal EDB - in samenwerking met McKinsey & Company, SAP, Siemens en TÜV SÜD - de index verder verbeteren met een reken-tool om bedrijven te helpen bij het identificeren en aanbevelen van prioritaire aandachtsgebieden en digitale initiatieven op basis van hun individuele paraatheidsscore en actuele financiële prestaties. De "Prioritisation Matrix" wordt in april gelanceerd, samen met een gedetailleerd witboek over het concept en de ontwikkeling.

Meer info: 02/536.24.92 of http://www.siemens.be.

Meer sectornieuws

Agenda