Crimibox is "Vlaams-Brabantse Starter van het Jaar"

UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel heeft Crimibox (Ternat) uitgeroepen tot "Vlaams-Brabantse Starter van het Jaar". Jimmy Cowé, eerder werkzaam bij de federale politie, ontwikkelde vanuit zijn passie voor onopgeloste moordzaken een intrigrerend en levensecht detectivespel. Hij startte Crimibox in 2017 met een eerste case. Begin 2018 werd een tweede case gelanceerd en sinds december vorig jaar is een derde case beschikbaar.

De Crimibox bevat alles wat een echt politiedossier omvat: foto's van de plaats delict, verslagen, getuigenissen, laboresultaten, bewijsstukken, ... Bovendien wordt de realiteit naadloos in scène gezet.

Spelers kunnen bellen naar een actief telefoonnummer, kunnen (levens)echte profielen opzoeken via sociale media en informatie via het Internet opzoeken.

Crimibox maakt handig gebruik van nieuwe communicatiekanalen. Zo kunnen spelers ook een beroep doen op een "Crimibox Office" en "Crimibase". Het eerste is een gesloten Facebook-groep, waarbij spelers theorieën kunnen aftoetsen en vragen stellen over het onderzoek waarmee ze bezig zijn.

"Crimibase" is een persoonlijke (chatbot) assistent via de smartphone. Via een app kunnen spelers filmisch materiaal bekijken zoals beelden van huiszoekingen, briefings van het diensthoofd, ... en kunnen ze hulp bij het onderzoek inschakelen.

De "Crimibox", die exclusief on-line wordt verkocht, wordt in samenwerking met een maatwerkbedrjif samengesteld en thuis verkocht. Momenteel richt Jimmy Cowé zich enkel op de Vlaamse en Nederlandse markt. Naar de toekomst wordt ook verdere internationalisering onderzocht en wordt ook gedacht aan nieuwe vormen van het detectivespel.

Meer info: 0472/43.36.08 of https://www.crimibox.com.