Mobiliteit en veiligheid: een noodzaak!

Bij de manier waarop we vandaag werken, is het niet gebruiken van mobiele toestellen haast ondenkbaar. Recent marktonderzoek immers heeft uitgewezen dat de overgrote meerderheid van mobiele medewerkers (93%) meer dan één derde van hun tijd gebruik maken van mobiele applicaties via een smartphone. Tegenover de groei van het mobiele werken staat helaas dat we quasi-dagdagelijks geconfronteerd worden met allerlei gegevenslekken – al dan niet veroorzaakt door het gebruik van mobiele applicaties en toestellen.

Hoewel mobiliteit en veiligheid twee verschillende aspecten zijn binnen het ICT-vakgebied, zijn ze onlosmakelijk met elkaar verbonden; vaak wordt mobiel werken gelinkt aan een verhoogd risico op gegevensverlies met de nodige kopzorgen op het vlak van gevensbescherming tot gevolg.

Microsoft Intune

Een doordachte strategie en het juiste platform kunnen wonderen doen. Mits het juiste platform hoeft u zich zelfs geen zorgen te maken of de toestellen ter beschikking worden gesteld door uw bedrijf dan wel eigendom zijn van de gebruikers (Bring Your Own Device). Deze keuzevrijheid leidt in vele gevallen tot een breder gebruik van mobiele applicaties binnen uw organisatie; een boost voor de productiviteit en tevredenheid van uw medewerkers!

Als onderdeel van Microsoft 365 heeft uw organisatie toegang tot alle tools die U toestaan mobiele gebruikers toegang te bieden tot zelfs de meest gevoelige gegevens zonder daarbij afbreuk te doen aan de veiligheid. U behoudt ten alle tijde controle over deze gegevens, en kan ingrijpen waar nodig. De mogelijkheid om hierbij doelgericht professionele - van privé-gegevens te onderscheiden, lost meteen ook een aantal kopzorgen op m.b.t. de eigendom van het toestel en de gegevens die erop verwerkt of opgeslagen kunnen zijn.

Keep it simple

Een ingewikkelde oplossing of strategie heeft vaak een averechts effect op het gebruik van mobiele applicaties. Een transparante en duidelijke oplossing waarbij gebruikers op een eenvoudige manier hun taken kunnen uitvoeren zal niet enkel bijdragen tot de adoptie van mobiele toepassingen, maar anderzijds ook de veiligheid van de gegevens die zo verwerkt worden.

Tegen 2025 zal ongeveer 83% van de arbeidsmarkt bestaan uit millennials waardoor verwacht wordt dat het gebruik van mobiele applicaties enkel zal toenemen. Een gebrek aan ondersteuning voor de bijhorende werk- en levensstijl kan een organisatie parten spelen bij zowel de zoektocht alsook retentie van talent.

Start vandaag nog met het uitwerken van uw mobiele strategie zodat U zonder zorgen aan de toekomst kan beginnen. Wil U meer weten over hoe U best uw organisatie mobiel maakt?

Neem dan nog vandaag contact op met Melissa Delissen, Head of Fujitsu Microsoft Services.

Download de gratis studie “Werkplek 2025” uitgevoerd door PAC (leading European-based market analyst firm Teknowlogy Company) in opdracht van Fujitsu: Hoe leggen zakelijke en technologische leiders in de Benelux de basis voor de toekomstige digitale werkplek? https://digitalworkplace.global.fujitsu.com/workplace-2025-survey-report-benelux/

Meer sectornieuws

Agenda