Sanicoop en Prodiy versmelten tot ProCoop

Met de versmelting van Sanicoop C.V.B.A. (Hasselt) en Prodiy C.V.B.A. (Aalst) tot ProCoop B.V.B.A. tekent zich een niet onbelangrijke consolidatie binnen de DIY-sector af.

De fusie-entiteit telt vijftig middelgrote tot grote winkels in België. ProCoop wil in de komende twee jaar ook 25 Waalse winkels overtuigen om zich aan te sluiten.

Voorts verbreedt de aankoopgroepering zijn dienstverlening, bijvoorbeeld door de aanstelling van een coach die rond klanten-service werkt.

ProCoop vestigt zijn hoofdkantoor in Hasselt, het kantoor van Prodiy in Aalst blijft vooralsnog behouden. Sanicoop telde 35 leden, Prodiy 15. De 50 doe-het-zelf zaken aangesloten bij ProCoop tekenen voor een gezamenlijke omzet van 25 miljoen euro.

Naast het aankoopbeleid voorziet de nieuwe aankoopgroepring ook in ondersteunende on- en off-line diensten voor zijn leden (marketing, e-commerce, magazijnruimte, databeheer, ...).

De kantoren van ProCoop C.V.B.A. bevinden zich te 3500 Hasselt, Alverbergstraat 67.B.9. Telefoon: 0477/48.79.38. URL: http://www.procoop.be.