Volvo Cars Tech Fund investeert in carpool-dienst voor kinderen

Volvo Cars heeft via het Volvo Cars Tech Fund (de investeringsafdeling voor risicokapitaal) een belang genomen in Züm, een snel groeiende on-demand carpool-dienst voor kinderen. Het Californische bedrijf Züm, opgericht in 2015, brengt een betrouwbaar netwerk van gescreende bestuurders samen.

Hierdoor kunnen ouders en scholen vervoer regelen van en naar school voor naschoolse evenementen en andere activiteiten. Het is ook mogelijk om in kinderopvang voor of na een rit te voorzien mocht dat nodig zijn. Met deze dienst kunnen druk bezette ouders de dagelijkse puzzel op een veilige en betrouwbare manier oplossen.

Züm gebruikt machine learning en geavanceerde algortimes om de efficiëntste mogelijke routes op te stellen en bestuurders met ritten te matchen. Dankzij een mobiele app en een on-line dashboard kunnen zowel ouders als scholen de ritten van de kinderen in real-time volgen als ze onderweg zijn.

Züm heeft momenteel duizenden erkende bestuurdrs in de San Francisco Bay Area, Los Angeles en andere stedelijke gebieden in Californië die meer dan 80% van de bevolking van de staat kunnen bedienen.

De investering van Volvo cars maakt deel uit van een financieringsronde van Züm. Dat wil zijn activiteiten uitbreiden naar andere Amerikaanse staten en zijn technologie verder ontwikkelen.

Meer info: 02/482.71.11 of http://www.volvocars.be.