Vervaeke bestelt 92 nieuwe Volvo-trekkers

Familiebedrijf Transport Vervaeke N.V. (Zellik) heeft bij Volvo Trucks Belgium een bestelling voor 92 trekkers geplaatst. De trekkers zijn toegerust met de voorspellende I-See cruise-control dat aankomende hellingen detecteert en zich eraan aanpast, wat het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot verlaagt.

De nieuwe voertuigen hebben ook het I-Parc Cool-klimaatsysteem aan boord ter verhoging van het comfort en de veiligheid van de chauffeur.

Met 720 trekkers en 1.000 tankopleggers is Vervaeke één van de vijf grootste Europese transportbedrijven met ADR-specialisatie (lees: het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg, nvdr.).

Transport Vervaeke heeft de ambitie om in een tijdsspanne van drie jaar zijn CO2-uitstoot met 20% terug te dringen. Naast de nieuwe technologieën in de nieuwe trekkers, zal het bedrijf ook het eigen verbruik van de voertuigen en het rijgedrag van zijn chauffeurs nog minutieuzer analyseren, dit alles gekoppeld aan trajectoptimalisering.

De overname van het Nederlandse transportbedrijf van der Lee (Delft) in januari 2017 drong het aantal overbodige kilometers gevoellig terug.

Meer info: 02/481.76.76 of http://www.vervaeke.com.