Gimv doet Oldelft Ultrasound van de hand

Gimv N.V. (Antwerpen) verkoopt Oldelft Ultrasound B.V. (Delft), producent van innovatieve ultrasone sondes voor medische diagnostiek, via een management buy-out met ondersteuning van Smile Invest.

Oldelft Ultrasound is de enige onafhankelijke speler op vlak van gespecialiseerde TEE-sondes. Deze sondes worden onder meer gebruikt voor het maken van hartbeelden via de slokdarm.

Gimv verwierf in 2012 een meerderheidsbelang in het kapitaal van Oldelft Ultrasound. De ambitie was om de internationale groei te stimuleren door middel van verdere ontwikkeling en uitbreiding van het productportfolio.

Door structurele investeringen in R&D werd de positie van Oldelft Ultrasound binnen de groeiende markt voor echocardiografie in de voorbije jaren verder uitgebouwd. Het resulteerde in een flinke omzetgroei en een uitgebreid klantenbestand van Tier 1-OEM's binnen de markt voor ultrasone medische apparatuur.

Over een periode van zeven jaar leverde de investering in Oldelft Ultrasound een rendement op dat het lange termijnrendement van Gimv overtreft. Over de transactie zelf worden evenwel geen verdere financiële details verstrekt.

Meer info: 03/290.21.00 of http://www.gimv.com.