GLS Belgium behaalt GDP-certificatie

Logistiek dienstverlener GLS Belgium N.V. (Drogenbos), onderdeel van Royal Mail, is sinds kort gecertificeerd conform de richtlijnen voor de Good Distribution Practices (GDP) voor het vervoer van niet-temperatuurgecontroleerde geneesmiddelen. Tegelijk heeft keuringsinstantie DQS de certficaten voor de kwaliteits- (ISO 9001:2015) en milieubeheersystemen (ISO 14001:2015) opnieuw bekrachtigd.

In alle vestigingen van GLS in België en Luxemburg voldoen de processen aan de hoge eisen van de Europese richtlijn voor het vervoer van geneesmiddelen voor menselijk gebruik.

Ook voor GLS Belgium is het geneesmiddelenvervoer een belangrijke groeisector. De certificering omvat alle niet-geklimatiseerde transporten. Daarnaast bevestigt de inspectie dat GLS de producten die bedrijven in een gecontroleerde thermo-verpakking aanbieden, binnen de 24 uur kan leveren.

Indien er gebruik wordt gemaakt van adequate verpakkingen, kan GLS voortaan dus ook het vervoer van temperatuurgevoelige, passief-gekoelde producten ("ambient transport") conform de GDP-normen verzorgen.

Meer info: 02/55.66.211 of http://www.gls-group.eu.