Vision Healthcare koopt Duits-Oostenrijkse VitaminExpress

Vision Healthcare N.V. (Kortrijk), de consumer healthcare-tak van investeringsvehikel Damier Group, legt de hand op het Duits-Oostenrijkse VitaminExpress.

Het bedrijf, dat in 1982 zijn eerste winkelpunt opende, was in 1995 één van de eerste on-line winkels voor de verkoop van vitamines. Sindsdien groeide VitaminExpress uit tot een referentiespeler in de DACH-regio in de on-line B2C-markt van vitamines en voedingssupplementen met het merk Vitality Nutritionals. In de voorbije jaren zette het bedrijf in Duitsland jaarlijkse groeicijfers van 20% neer.

Met de acquisitie breit Vision Healthcare een vervolg aan zijn “buy-and-build”-strategie als consolidator binnen het Europese D2C healthcare-landschap. Om de overname en verdere groei te financieren voerde Vision Healthcare in twee stappen een kapitaalsverhoging ten belope van 35 miljoen door. Die middelen werden opgehaald bij de bestaande aandeelhouders, nieuwe aandeelhouders en family offices. Nieuw in de aandeelhoudersstructuur is Dovesco N.V. (Zwijnaarde), de risicokapitaalverschaffer van Domo Investment Group (lees: de familie De Clerck, nvdr.).

Tot de Vision Healthcare-groep, die vorig jaar een omzet van 108 miljoen euro boekte, horen voorts bedrijven als Bärber Drexel (Baar, Duitsland), Purasana (Gullegem), Flinndal (webshop), Cute (Londen), Remark (Rogat, Nederland) en Mylène (Heist-op-den-Berg).

Meer info: http://www.visionhealthcare.eu.