G DATA kondigt nieuwe zakelijke beveiligingsportfolio aan

IT-beveiligingsspecialist G DATA heeft zijn nieuwe zakelijke oplossingen aangekondigd. Zo biedt G DATA Business LineUp 14.2 beveiliging op basis van AI, machine learning, VM Security en multi-client functionaliteit.

Dankzij de DeepRay-technologie wordt gecamoufleerde malware sneller ontdekt dan bij traditionele technologieën. Cyber-criminelen kunnen daardoor geen grote hoeveelheden endpoints infecteren en minder geld verdienen aan malware-campagnes.

G DATA DeepRay gebruikt een neuraal netwerk dat bestaat uit verschillende perceptrons om verdachte processen te identificeren en te analyseren. Het netwerk gebruikt een algoritme dat voortdurend wordt getraind door middel van adaptief leren en de expertise van G DATA-analisten. Daarbij worden verschillende uitvoerbare bestanden gecategoriseerd aan de hand van verschillende indicatoren, zoals de verhouding tussen de bestandsgrootte en uitvoerbare code, de gebruikte compiler versie en het aantal geïmporteerde systeemfuncties. Als DeepRay beslist dat een bestand verdacht is, wordt er een diepe analyse uitgevoerd in het geheugen van het overeenkomstige proces. Dit omvat het identificeren van patronen die kunnen worden geassocieerd met bekende malware-families of algemeen kwaadaardig gedrag.

Meer info: 02/808.33.11 of http://www.gdata.be.