Thalys blikt terug op recordjaar

Met een omzet van 527 miljoen euro en 7.506.000 passagiers aan boord was 2018 het jaar van alle records voor Thalys. De groei van bijna 5% op vlak van verkeer wordt gedragen door de hernieuwde aantrekkelijkheid van de verbinding Parijs-Brussel en het blijvend dynamisme van de route richting Nederland. Ook de inspanningen op de Duitse markt en de hervatting van de distributie-overeenkomst tussen Thalys en Deutsche Bahn droegen hun steentje bij.

De omzet klom met 3,6% als gevolg van de commerciële inspanningen op alle routes gedurende het hele jaar. Terwijl Thalys zijn “Premium”-aanbod (met bediening aan de zitplaats, internationale pers, taxi-reservering, …) verder uitbouwde, zette het bedrijf ook vorig jaar zijn engagement voor 30% lage prijzen voort. Opvallend: steeds meer jongeren (+ 9%) en kinderen (+ 13%) staken in 2018 de grens over met Thalys.

Het kleine broertje van de rode trein, de lage kostentrein Izy tussen Brussel en Parijs, bleef vorig jaar groeien (6,3% meer reizigers). Izy richt zich volledig naar reizigers die op zoek zijn naar de meest voordelige oplossingen.

Meer sectornieuws

Agenda