LRM pompt 2 miljoen euro in BlooLoc

De Limburgse investeringsmaatschappij LRM N.V. (Hasselt) pompt 2 miljoen euro in start-up BlooLoc N.V. De innovatieve start-up, gevestigd op Corda Campus, wil met behulp van positiebepaling en tracking, indoor-locaties slimmer maken. De toepassingen van BlooLoc zijn multi-inzetbaar en bieden tal van opportuniteiten in onder andere de KMO-markt, maar ook in de gezondheidszorg, de vrijetijdssector en als navigatie-oplossing op grote publieke plaatsen.

Het jonge bedrijf is al actief in Canada, Dubai, Slovakije en de Verenigde Staten. Het wil de opgehaalde fondsen thans aanwenden om de sales verder uit te bouwen in de Benelux, het Midden-Oosten en Amerika.

Het eind 2014 opgerichte BlooLoc wil locaties slimmers maken door middel van positiebepaliing. Het bedrijf levert de hard- en software voor nauwkeurige indoor-positionering van personen of voorwerpen.

yooBee, de toepassing van BlooLoc, gaat op dezelfde wijze tewerk als een GPS met als uniek uitgangspunt dat de technologie het mogelijk maakt om ook binnen een gebouw te navigeren. Daarvoor worden yooBee-sensoren gebruikt, samen met de plattegrond van de omgeving. Die slimme en duurzame sensoren sturen en ontvangen RF-signalen en worden gevoed via zonne-energie of via de aanwezige verlichting in de ruimte.

In de Verenigde Staten werden inmiddels al woonzorgcentra met de technologie van BlooLoc toegerust in de vorm van dwaal- of exit-detectie bij senioren. In Doha kregen meer dan 7.000 kinderen en 116 schoolbussen yooBee-trackers aangemeten om te voorkomen dat kinderen in een klaslokaal of op de bus worden achtergelaten. In Slovakije werden dan weer 42 winkels van Drogerie Markt ingericht met de technologie om meer te weten te komen over het winkelgedrag van de klanten.

De uiterst nauwkeurige technologie van BlooLoc kan vlekkeloos worden geïntegreerd in de bestaande apps en systemen van supermarkten, luchthavens, woonzorgcentra of bedrijven.

De kantoren van BlooLoc N.V. bevinden zich op Corda Campus te 3500 Hasselt, Kempische Steenweg 311/1.02. Telefoon: 016/85.22.85. URL: https://www.blooloc.com.

Meer sectornieuws

Agenda