Renovatie Scheldebrug Bornem-Temse van start

De Vlaamse Waterweg is op 6 mei van start gegaan met het structurele onderhoud van de oude Scheldebrug Bornem-Temse. In een eerste fase zal de aannemer de stalen geraamten van de brug zandstralen en schilderen. Met uitzondering van enkele korte periodes van onderbreking, blijft de brug tijdens het zandstralen en schilderen toegankelijk voor het verkeer.

De Scheldebrug Bornem-Temse (of oude Scheldebrug) werd gebouwd in 1955 en is onderdeel van de gewestweg N16 die Mechelen met Sint-Niklaas verbindt. Ze wordt al meer dan zestig jaar intensief gebruikt en dan moet ook de volgende decennia in alle veiligheid mogelijk zijn. Vandaar de grondige renovatie van het vaste gedeelte van de brug.

Voor de renovatie doet De Vlaamse Waterweg een beroep op een gespecialiseerd aannemer. Die voert de werken ruwweg in drie fasen uit, met name de eerste fase: zandstralen en schilderen van de metalen geraamtes van de brug (6 mei tot eind november 2016), de tweede fase: vernieuwen van brugdek en voetpaden (van begin maart 2020 tot eind april 2020) en de derde fase: vernieuwen van het uitkragende fietspad (begin mei 2020 tot midden november 2020).

Meer sectornieuws

Agenda