Luminus plaatst 1.885 zonnepanelen op dak van Jiffy Packaging

EDF Luminus N.V. (Brussel) heeft, in samenwerking met dochter Dauvister die gespecialiseerd is in groene oplossingen op maat, 1.885 zonnepanelen geïnstalleerd op het dak van Jiffy Packaging N.V. (Wellen), producent van een breed gamma polyolefine schuimen en luchtkussenfolie-producten die gebruikt worden voor tal van toepassingen in uiteenlopende segmenten zoals verpakking, automobiel, bouw en constructie.

De zonne-installatie heeft een capaciteit van 518 kWp, zal 480.000 kWh groene energie per jaar produceren en zorgt voor een CO2-besparing van ruim 117 ton per jaar. Jiffy Packaging zal 100% van de stroom die door de zonnepanelen wordt geproduceerd zelf verbruiken. 

Deze installatie is pas een eerste stap. Jiffy Packaging en Luminus zijn bezig met de voorbereidingen van twee bijkomende projecten om de zonne-installatie verder uit te breiden met zonnepanelen op de grond en op andere daken van de productiesite in Wellen.

De installatie kadert zowel in de strijd die Luminus voert tegen de klimaatverandering als het duurzame ontwikkelingsbeleid van Jiffy Packaging. Het bedrijf zet niet alleen nieuwe technologieën en oplossingen in om zijn productieprocessen verder te verduurzamen, maar maakt ook werk van hernieuwbare energie en een lager energieverbruik. Dankzij de zonne-installatie, goed voor 5.400 m² zonnepanelen, verkleint Jiffy Packaging zijn ecologische voetafdruk verder en draagt het bedrijf bij aan de hernieuwbare energieproductie in Limburg.

Meer info: 011/37.01.11 of http://www.jiffypackaging.be en 02/229.19.50 of http://www.edfluminus.be.

 

 

Meer sectornieuws

Agenda