Volvo Car Group sluit miljarden-deals voor toelevering li-ion-batterijen

Volvo Car Group heeft lange termijnovereenkomsten getekend met de toonaangevende accu-producenten CATL (China) en LG Chem (Zuid-Korea) om de aanlevering van lithium-ionbatterijen ter waarde van miljarden dollars voor de volgende generatie Volvo- en Polestar-modellen het komende decennium te waarborgen.

De overeenkomst voorziet in de wereldwijde levering van accu-modules voor alle modellen die worden gebouwd op de modulaire wagenplatforms SPA2 (nog in ontwikkeling) en CMA (reeds in gebruik).

Een en ander is een belangrijke stap binnen de ambitieuze elektrificatiestrategie van Volvo Cars. Vanaf 2019 zullen alle nieuwe Volvo's over een elektrische aandrijving beschikken.

De eerste accu-montageband van Volvo Cars wordt op dit ogenblik gebouwd in de productievestiging in Gent en zal tegen het jaareinde voltooid zijn. De eerste volledig elektrische Volvo die in Gent zal worden gebouwd is de bekroond compacte SUV XC40. In dezelfde vestiging worden al plug-in hybride-varianten van de XC40 geassemblederd.

Meer info: 02/482.71.11 of http://www.volvocars.be.

Meer sectornieuws

Agenda