Volvo Car Gent assembleert als eerste batterij-packs voor elektrische Volvo's

Volvo Car Gent neemt een voortrekkersrol op in de elektrificatiestrategie van Volvo Cars. De Gentse fabriek is gestart met de bouw van een gloednieuw fabrieksgedeelte waar batterijen voor elektrische wagens zullen worden samengesteld. Volvo Car Gent is hiermee de eerste Volvo-fabriek waar batterijen voor elektrische auto's zullen worden geassembleerd.

Vanaf 2020 zal Volvo Car Gent de litium-ion batterij-packs samenstellen voor de elektrische XC40. De SUV wordt hiermee het eerste Volvo-model dat met eigen geassembleerde batterijen wordt toegerust.

De batterijen zullen geassembleerd en getest worden op een nieuwe, flexibele lijn in de gloednieuwe batterij-assemblagefabriek, waarvan de bouw nog dit jaar wordt afgerond.

De nieuwe 5.000 m² grote fabriek - die tien manuele stations en vier automatische roboteilanden zal tellen - grenst aan de eindassemblage-eenheid. Een automatisch conveyor-systeem zal ervoor zorgen dat er bij de plaatsing van de batterij zo weinig mogelijke rechtstreeks contact met de operator is.

Meer info: 02/482.71.11 of http://www.volvocars.be.