Canon Medical plaatst eerste CT-scanner met AI in België

Canon Medical Systems N.V. (Sint-Stevens-Woluwe) heeft de Aquilion ONE GENESIS, één van de eerste CT-scanners met AI-functionaliteiten in Europa, in het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis (ASZ) van Aalst geïnstalleerd.

 Canon Medical heeft zijn AI-toepassing in de Aquilion ONE GENESIS "AiCE" genoemd. Dat staat voor "Advanced intelligent Clear-IQ Engine".

AiCE is de eerste deep learning reconstruction-methode die AI gebruikt om heel gedetailleerde beelden te produceren met extreem lage ruis. Met zijn acht zware videokaarten benadert de AI-toepassing van de Aquilion de rekenkracht van IBM's Watson.

Canon Medical heeft ongeveer vijf jaar gewerkt aan de ontwikkeling van de AI-component en heeft het algoritme getraind aan de hand van meer dan honderdduizend scans. Dankzij de toepassing van AI zijn de scans van de Aquillion ONE GENESIS niet alleen veel duidelijker dan die van concurrerende systemen, bovendien is bij een scan minder contrastvloeistof vereist en gaat de stralingsdosis drastisch omlaag.

Meer info: 02/416.23.00 of http://www.eu.medical.canon.