Start-up Digita pakt administratieve rompslomp bij verhuizing aan

Start-up Digita B.V.B.A. (Leuven) heeft met Verhuisplan een platform gelanceerd dat een einde maakt aan alle administratieve rompslomp. Consumenten kunnen het platform gebruiken om hun adreswijziging zorgeloos en eenvoudig door te geven aan bedrijven. Ook verkeerd geadresseerde post of het zoeken naar een verhuisformulier op een website is verleden tijd.

Verhuisplan, dat deel uitmaakt van het acceleratieprogramma van Start it@KBC, maakt gebruik van de AVG-wetgeving,  waardoor verhuizers makkelijk hun recht tot gegevensverbetering kunnen uitoefenen om hun adreswijziging door te voeren bij bedrijven waar ze klant zijn. Ook de bedrijven zelf reageren overwegend positief. Door de adres-updates van consumenten verbetert immers de data-kwaliteit van hun klantenbestand.

Digita gaat op een ethisch verantwoorde manier om met persoonsdata. Het bedrijf verwijdert na een verhuizing meteen alle persoonsgegevens uit zijn systemen. Bovendien worden de gegevens ook niet doorverkocht.

Digita zal de technologie die gebruikt werd om Verhuisplan te ontwikkelen, ook inzetten voor andere platformen om zo een open eco-systeem te creëren, waarbij elke consument toegang kan krijgen tot zijn virtuele data-kluis. Om deze doelstelling te realiseren worden de oprichters van het bedrijf bijgestaan door een adviesraad van ervaren professionals.

Digita is ook van plan om durfkapitaal op te halen. 

Meer info:016/79.92.82 of http://www.digita.ai.