Access World Terminals breidt uit in North Sea Port

Access World Terminals B.V. (Rotterdam), voorheen Pacorini Metals Terminals, breidt zijn bedrijventerrein in Vlssingen met bijna vijf hectaren uit. Het nieuw ingenomen terrein sluit aan op de concessie waar de stuwadoor al actief is. De totale bedrijfsoppervlakte loopt zodoende op tot dertien hectaren.

De uitbreiding zorgt voor een betere maritieme ontsluiting van het bedrijf. Voorts neemt de opslagcapaciteit toe voor ferro-legeringen, nodig voor de diversificatie van goederen gerelateerd aan ferro-legeringen en voor de bijkomende behandeling van de goederen.

North Sea Port zal aan het terrein aan de Kaloothaven in 2020 een kade van 290 meter bouwen. De bouw ervan zal anderhalf jaar in beslag nemen. De kade, die toegankelijk zal zijn voor schepen met een diepgang van 13 meter, vergt een investering van 10 miljoen euro.

Access World Terminals investeert in nieuwe loodsen. Die zullen gefaseerd worden gebouwd over een oppervlakte van 25.000 m². Fase 1 zal tegen eind 2020 zijn afgerond.

Access World Terminals, onderdeel van het Zwitserse Access World AG (Zug), nam in 2011 de terminal van het Amerikaanse Arrow in Vlissingen over. Dat vestigde er zich in 1995.

Access World Terminals is actief op  het gebied van op- en overslag voor de zeevaart en voor logistieke diensten voor ferro-legeringen die onder meer bestemd zijn voor de staalindustrie. Ook op- en overslag van mineralen en andere bulkproducten horen tot de activiteiten. Access World heeft meer dan 150 vestigingen in ruim 25 landen.

Meer info: 00-31/113.672.123 of https://www.accessworld.com.